Upravo ova nadmorska visina od oko 1900m čini ovu kafu najkarakterističnijom u ovom delu sveta, a neki bi rekli i najboljom.
Acidity*: veoma lagan, oštrina koja se oseća na kratko na vrhu jezika, a ubrzo citrusni ukusi preuzimaju primat.
Snažan utisak kafa ostavlja nekoliko sekundi pošto zapravo ode niz grlo, a na zadnjem delu jezika možete "u daljini" osetiti nešto između ukusa borovnice i vina.
Kafa prosto odiše ukusima leta, svežinom, te je preporucijem kao pravo jutarnje osveženje u lepim letnjim danima, a može se fino koristiti u rashlađenim kafama (mada ne odobravam preterano trošenje kvalitetnih kafa na ovaj način)
Kafa koju pijem srednje je pržena, i uglavnom se preporučuje da se ova kafa prži veoma blago do srednje dugo. Ukoliko želite slađi ukus i "težu" kafu, pržite je duze.
Telo ove kafe je srednje, i nemojte očekivati debelu penu na vrhu šoljice, čak i sa izuzetno svežom kafom.
*Acidity je jedna od osnovnih karakteristika kafe. Opisuje prijatnu oštrinu koju osećamo na vrhu jezika, blagi osećaj trnjenja ka predjem delu usta, ili "suvoću" na zadnjem delu jezika. Jedna od karakteristika kojima opisujemo kafe premium kvaliteta - gourmet coffees.
Нема коментара:
Постави коментар